Thursday, September 14, 2006

Kär och galen



HSB, Påven vid Båven, kärt barn har många namn...

Det envisa ryktet med innebörden att SVT:s Uppdrag granskning skulle tippa valet i någon riktning visade sig vara, som rykten så ofta är, fullkomligt substanslöst. I samband med det stora TV-bråket (se tidigare inlägg), och i ljuset av att man klippte om programmet om statsministern i sista stund, tycks det som om även vår tids storgrävande journalist mest ville behålla jobbet. Som tur är kan man googla sig fram till det mesta.

Andra som säger sig vilja behålla jobbet tycks emellertid, i stor utsträckning, viga en del av sin tid åt andra sysslor. Vår största mångsysslare är statsministern. När han inte valtalar känner han av opinionen på drottninggatan på någon halv (!) procent när. Han viger folk till höger och vänster, mest vänster (även om Björn Rosengren nog numera får bedömmas som ett gränsfall), och investerar kraftigt i fastigheter.

Ett annat illasinnat rykte gör gällande att statsministern tog hjälp av ett par tjänstemän för att finkamma Sörmland på intressanta objekt, något som i så fall skulle vara ett tjänstefel i moralisk, men inte juridisk, mening. Regeringen har genom att ändra i lagen sett till så att tjänstefel inte längre drabbar några tjänstemän. Begår du ett fel är det nästan undantagslöst inte i tjänsten (s k "myndighetsutövning") och därför inte ett tjänstefel. En poliskonstapel som köper sexuella tjänster på arbetstid i tjänstebilen begår enligt denna logik inte tjänsefel trots att han beordrat kvinnan att sätta sig i bilen. Därmed har vi fått ett härligt samhälle där folk slipper bära ansvar för sina handlingar vilket ju vore både otäckt och stressigt.

Ryktet om privat fastighetsmäkleri på departementet måste naturligtvis vara fel. Vilken idiot föreslår för statsministerns fru att hon köper en skattebefriad näringsfastighet för ett åttasiffrigt belopp? En fastighet som utgörs av en tomt där det inte ens finns ett hus att bo i? Och om någon idiot föreslog det skulle ju ingen människa vid sina sinnes fulla bruk förverkliga idén och köpa fastigheten, eller hur!

Som sagt, om man inte vore galen vill säga. Kär och galen. Statsministern bekräftar det vi alla länge misstänkt (och nu är det alltså inte längre rykten): han är nyförälskad och kommunicerar med sin hustru medelst telepati (det gjorde han tidigare med bara med osynlige mannen, se tidigare inlägg). Det förklarar i så fall både ett och annat, inte minst uttalanden i stil med "Den som är satt i skuld är icke fri" och "Hur kan du som köpt en villa för sex miljoner veta hur vanligt folk har det?". Fast, de uttalandena gjordes ju för ett tag sedan.

Således måste förklaringen till folkets beundran stå att finna i en ny variant av Stockholmssyndromet. Den kidnappade (folket) fattar tycke för den nyförälskade kidnapparen (HSB) och ger honom sitt fulla stöd. Vi kan således räkna med att statsministern blir kvar ett tag men att förälskelsen kommer att ställa till det lite i politiken. Kommer Påven från Båven regera helt och hållet genom telepati under nästa mandatperiod?

Labels:

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

He,he - mycket trevlig läsning :)
Fortsätter du så här kommer jag att kika in en stund varje dag...

Länken fick jag via Expressens diskussionsforum...

14 September, 2006 08:27  
Anonymous Anonymous said...

Hål

14 September, 2006 14:43  
Anonymous Anonymous said...

Håller med. Alldeles lysande...

14 September, 2006 14:44  

Post a Comment

<< Home